Genoeg Lochsprinters in het Parc Fermé van Klazinaveen te vinden

De fietscrossers van de Lochsprinters zijn zaterdag begonnen aan de regiowedstrijden uit de regio Oost-Noordoost.

Nijverdal was met 57 crossers grootste club uit de regio gevolgd door Dedemsvaart 45, Klazienaveen 40, Hengelo 26, Ommen 23, Raalte  22, Schoonebeek 20, Haaksbergen 19 en uit Groenlo had zich 1 deelnemer gemeld.

De training die van 9.30 tot 10.30 was werd goed gebruik om de nieuwe baan in Klazienaveen te leren kennen .

Om 11.00 uur werd de wedstrijd gestart en konden de crossers eens kijken of hun conditie en techniek nog oké in orde was.

Met 52 races in 21 klasse’s  moesten er eerst 3 manche gefietst worden, waarna er in sommige groepen een kwart finale volgde waar de eerste 3 doorgingen naar de halve .

Ook in de andere groepen hadden vele rijders zich geplaatst voor de halve finale waar ook de eerste 3 zich plaatsten voor de grote Finale.

In de finale werd er flink gestreden om de overwinning om toch zo veel mogelijk punten te verzamelen voor de regio competitie .

Podium plaatsen waren er voor:

Milan Alferink   1e en Kyano van Vlimmeren 3e jongens 4-5

Coen Veerkamp  1e en Emiel Ravenshorst 2e jongens 6 jaar.

Paul Baan 2e en Tom Mars 3e in de heren  cruiser klasse tot 37 jaar.

Priscilla Ten Boske  2e in de dames cruiser klasse tot 29 jaar.

Kevin Koster 1e jongens 9 jaar.

Rick Kevelham 1e jongens 10 jaar.

Thijs Laarman 1e jongens 11 jaar.

Roy Brinkman 3e jongens 13 jaar.

Luuk Scholman 3e jongens 14-15 jaar.

Danny Ten Boske 2e en Stephan Geerling 3e jongens 17 +.

Na de Regio wedstrijd werd er nog een open klasse verreden en konden de eerste 3 een beker in ontvangst nemen. Bekers waren er voor : Rick Kevelham 2e jongens 10-11 jaar, Teun Scholman 2e jongens 12-13 jaar, Luuk Scholman 1e jongens 14-15 jaar, en Jeroen Lusseveld  3e in de klasse jongens 16 +.

Uitslag: Resultaten Regio 1B Klazinaveen

Foto’s: lochsprinters.nl/fotos

Finale filmpjes: youtube.nl/lochsprinters