Menu openen
Het laatste nieuws

FCV de Lochsprinters

Training gaat niet door. Paul, 20 Mei om 10.12

Verslag wedstrijden september / oktober

3 oktober 2021.
Op deze regenachtige zondag, waarop géén wedstrijden staan gepland, blikken we maar eens even terug op de afgelopen periode.
Na 1,5 jaar "wedstrijdpauze" zijn de BMX'ers van De Lochsprinters weer volop aan het (st)rijden.
EIN-DE-LIJK weer wedstrijden mogen rijden geeft dan toch wel een kick!
We hebben ondertussen zowel bij de NFF als bij de KNWU een flinke groep rijders die onder beide bonden uitkomen voor onze club.
De eerste wedstrijden na de zomervakantie waren de plaatsingswedstrijd voor het NK NFF en het
NK NFF in Nijkerk op 4 september en 11 september.
Bij beide wedstrijden lieten De Lochsprinters zien dat er nog steeds rekening met hun gehouden moest worden. Tijdens de plaatsingswedstrijd leverde dit 15 finale plaatsen op, waarvan 7 podiumplaatsen;
Een eerste plaats voor Isa Baan en Laure Gottemaker, een tweede plaats voor Rory Winkel, Maud Baan en Paul Baan en een derde plaats voor Lars JansenofLorkeers en Laura Davids.
Spannend of deze resultaten ook een week later tijdens het Nederlands Kampioenschap NFF behaald konden worden. Na spannende manches en finale rondes zijn De Lochsprinters 2 Nederlands Kampioenen rijker; Rory Winkel en Laure Gottemaker; Gefeliciteerd!!!
In totaal mochten 14 Lochsprinters aan het starthek voor de finale plaatsnemen;
Een tweede plaats was er voor Paul Baan, Isa Baan, Maud Baan en Laura Davids, een derde plek voor Lars JansenofLorkeers en Liam JansenofLorkeers. Verder een vierde plek voor Julie KleenScholten en Amber Davids, een 6e plek voor Roan Davids, een 7e plek voor Kenzi Sasbrink en een 8e plek voor Amy van de Riet en Dean KleenScholten. Een super mooi resultaat!!!
Datzelfde weekend werd er ook weer een Top Competitie verreden (TC2) in Uithoorn. Voor enkele rijders dus een pittig weekend omdat ze beide dagen mochten racen. Hoewel door de coronamaatregelen deze wedstrijd nog iets "anders dan anders" verliep was het fanatisme er óp en langs de baan niet minder om. Ook hier werden weer mooie resultaten behaald door 11 rijders die voor onze club streden. Na pittige manches (Tim Scharphof, Niek Borkent, Kim Kuilder, Kenzi Sasbrink, Amber Davids) en 1/4 finales (Sem Borkent, Renzo Sasbrink) en halve finales (Lars JansenofLorkeers en Liam JansenofLorkeers) mochten uiteindelijk 3 rijders een finaleplaats innemen. Zowel Laure Gottemaker als Laura Davids wisten hun race als 4e te finishen. Roan Davids eindigde op een knappe 5e plek.
Een week later, in het weekend van 17 t/m 19 september, vond de eerste 3 Nations Cup wedstrijd plaats in Ravels-België. Dit is een 3 landenwedstrijd waarin Nederland, Duitsland en België elk een wedstrijdweekend organiseren. De vrijdagavond wordt gebruikt om te trainen en de baan te verkennen. Gevolgd door zowel op zaterdag als op zondag een wedstrijddag. Alle rijders (met uitzondering van de cruisers, die racen alleen op zaterdag en de sportklasse 17-24 en dames 17+, die racen alleen op zondag) racen dus wederom 2 dagen achtereen. Een mooie groep van 16 rijders was afgereisd naar België. Er waren uiteenlopende verwachtingen en na afloop dito resultaten. Sommige rijders presteerden boven verwachting en wisten een volgende finaleronde te behalen (Maren Gottemaker 1/2 finale op zaterdag, Kim Kuilder 1/2 finale op zondag, Amber Davids 1/2 finale zondag, Renzo Sasbrink 1/4 finale zondag, Roan Davids 1/8 finale, Lars JansenofLorkeers 1/8 finale), voor anderen was het na 3 manches klaar (Owen JansenofLorkeers, Sem Borkent, Liam JansenofLorkeers, Tim Scharphof, Niek Borkent, Kenzi Sasbrink), maar allen wel een ervaring rijker. Finaleplaatsen waren er dit weekend voor Isa Baan (zaterdag 5e en zondag 4e), Laure Gottemaker (zaterdag 4e en zondag 6e), Paul Baan (zaterdag 4e) Laura Davids (zondag 3e) en Britt Tijhof (zondag 8e).
Ook de NFF rijders mochten zich ondertussen gaan voorbereiden voor hun eerste wedstrijd van het Districtskampioenschap. De eerste wedstrijd van een reeks van 4 vond plaats op zaterdag 25 september. Het was voor sommige rijders weer even "inkomen" na zolang uit het wedstrijdritme te zijn geweest. Ook nu was er echter aan inzet en enthousiasme geen gebrek. Voor enkele rijders was dit hun eerste kennismaking met de wedstrijden. Helaas een minder grote groep rijders dan we "voor Corona" gewend waren, maar met toch nog 30 rijders werden er mooie races verreden. Uiteindelijk wisten 19 Lochsprinters via de manches, de 1/4 finales en 1/2 finales uiteindelijk een plekje aan het starthek voor dé finaleraces te bemachtigen. De volgende resultaten werden geboekt: Sem Freriksen 3, Lindsey Goosen 5, Rory Winkel 1, Lasse Alberink 5, Jasper Kogelman 1, Nils Rutgers 7, Kevin JansenofLorkeers 5, Jaïr Tomasoa 4, Dean KleenScholten 3, Emiel Ravenshorst 2, Timo Hissink 3, Linne Alberink 2, Mette Alberink 2, Lana JansenofLorkeers 1, Amy vd Riet 6, Lisa van Silfhout 1. En bij de openklasse nogmaals Lana JansenofLorkeers 1, Kevin JansenofLorkeers 3, Dean KleenScholten 6.
Ook dit weekend weer dubbele wedstrijden, want ook voor de KNWU-rijders stond er een wedstrijd gepland. Na de eerste teleurstelling van een geannuleerd WK voor de challenge-klasses afgelopen augustus, mochten onze rijders nu wel gaan strijden op de baan van Papendal in Arnhem voor een Europese Ronde. Het beloofde een mooi weekend te worden met wederom 2 wedstrijddagen waarin prachtige resultaten zijn behaald!
Op zaterdag wisten na de manches (Owen JansenofLOrkeers, Sem Borkent, Maren Gottemaker, Kim Kuilder, Britt Tijhof, Kenzi Sasbrink, Tim Scharphof, Niek Borkent) de 1/8 finales ( Roan Davids, Liam JansenofLorkeers), de 1/4 finales (Lars JansenofLorkeers, Renzo Sasbrink) uiteindelijk 2 rijders de finale te halen; Laure Gottemaker eindigde op een 8e plek en Amber Davids op een knappe 6e plek.
Bij de meiden van 10 jaar waren er uiteindelijk maar 8 rijders waardoor er alleen 3 manches werden verreden. Isa Baan wist hiermee op een 4e plek te eindigen.
Ook op zondag leek het een goede dag te worden. Helaas ook een valpartij. In haar eerste manche ging Laura Davids helaas hard onderuit waardoor ze haar wedstrijd niet uit heeft kunnen fietsen. We wensen haar een spoedig herstel!
Ook nu werd er weer hard geknokt om een ronde verder te komen, maar voor sommige rijders is de tegenstand toch te zwaar. Na de manches moesten Liam, Tim, Niek, Renzo, Sem, Maren en Kenzi hun wedstrijd staken. Owen JansenofLorkeers mocht nog een 1/8e finale fietsen, Roan Davids wist de 1/4 finale te bereiken, een 1/2 finale werd verreden door Kim Kuilder, Amber Davids en Lars JansenofLorkeers en een finale was er voor Laure Gottemaker met een zeer verdiende 3e plek en Britt Tijhof eindigde als 5e. Ook nu bij de meiden van 10 jaar weer alleen 3 manches waarin Isa Baan haar prestatie van zaterdag wist te verbeteren en nu op het podium op een 3e plek mocht plaatsnemen.
Last but not least was er gisteren, 2 oktober, een Provinciaal Kampioenschap NFF in Geldermalsen waar de Lochsprinters met 18 rijders aan de start verschenen. Hier wist Lisa van Silfhout heel knap een kampioenstrui in de wacht te slepen en mag ze zich "Gelders Kampioen" noemen. Gefeliciteerd Lisa!
Er werden 2 x een tweede plaats behaald door Rory Winkel en Paul Baan en ook 2 x een derde plaats door Isa Baan en Laure Gottemaker. Verdere finaleplekken waren er voor Lars JansenofLorkeers( 8e), Tim Scharphof (6e) en Maud Baan (7e)
Vandaag dus een "rustdag" (wat geen straf is met dit weer) én om ons voor te bereiden op de komende wedstrijden; de 2e districtswedstrijd NFF in Klazienaveen op 9 oktober en de tweede 3 Nations Cup in Ahnatal-Duitsland van 8 t/m 10 oktober voor onze KNWU rijders.
We hopen er nog een mooie "tweede helft" van dit rare seizoen van te kunnen maken. Tevens hopen we ook, nu de wedstrijden weer in volle gang zijn, dat we weer meer rijders mogen ontmoeten tijdens onze trainingen. We blijven voorlopig nog trainen op de baan van "het Twentse Ros" in Hengelo, zolang er nog gewerkt wordt aan onze eigen baan.

Sportieve groet!!!
Karin

Terug naar overzicht

Deze bedrijven dragen onze club een warm hart toe

Volledig sponsoroverzicht