Menu openen
Het laatste nieuws

FCV de Lochsprinters

19:45-21:00 Paul, 4 Oktober om 12.43

Verslag Achterhoeks Kampioenschap

Laura Davids en Laure Gottemaker Achterhoeks Kampioen 2019

Zaterdag 4 mei een frisse dag met hagelbuien, maar gelukkig ook zonnestralen, deden er 34 Lochsprinters mee aan het Achterhoeks Kampioenschap te Doetinchem.

Nadat iedereen zijn racenummers genoteerd had, kwamen er nieuwe lijsten, die helaas niet bij alle telefoons goed doorkwamen, waardoor er meerdere rijders, waaronder onze Branco en Dean met de verkeerde nummers op pad gingen en een manche misten. Gelukkig fietsten ze verder goed genoeg om door te gaan naar de ¼ of ½ finale.

Onze jongste rijder Owen reed zichzelf naar de 1e beker van vandaag, een mooie 8e plaats in de finale bij de jongens van 6.
Bij de meisjes 6/7 streden Amy, Kim (van Gemert) en Isa, ze hadden er veel zin in. Amy ging mooi achter Isa aan, beide door naar de finale, hier finishte Isa als 2e en Amy als 5e, Kim begon met een mooie 4e plaats, maar kon dit niet vasthouden, helaas geen finale.
Maud, Maren en Julie gingen de strijd aan in de klasse meisjes 8/9. Ondanks haar snelle starts kon Maren niet genoeg rijders achter zich houden voor een finale plaats, maar ze was tevreden met de resultaten. Julie fietste alles 3e en Maud ging super met 3 x een 2e plaats, op naar de finale. Ze maakten het hier erg spannend, maar een podiumplaats zat er net niet in, wel een mooie 4e beker voor Maud en een 5e voor Julie.
De jongens 10 waren weer met velen vandaag, Branco en Sem fietsten zo hard als ze konden en mochten door naar de ¼ finale. Die was toch wel zwaar, Sem werd 6e en Branco 8e.
Lars (Jansen of Lorkeers) en Dean gingen van start bij de jongens 11, Lars zijn mooie nieuwe helm glansde goed, maar het hielp hem niet naar de volgende ronde. Dean fietste zeer mooie manches, gevolgd door een zinderende ½ finale en een mooie 4e plaats in de finale. Ook bij de promotieklasse liet Dean zich weer goed zien, met een 6e plaats in de A-finale.
Laure en Kenzi kwamen uit in de klasse meisjes 10/11, Kenzi begon de 1e manche met een mooie 2e plaats, gevolgd door een 3e plaats in de 2e en 3e manche, op naar de 4e manche/finale, met een uitstekende start, maar een iets te ruime bocht ook hier 3e.
Laure schoot zichzelf alle 4e manches het starthek uit en wist voor de 1e bocht al een gaatje te slaan en liet deze voorsprong ook niet meer los, alle 4 manches gewonnen en terecht Kampioen.
Tim, Lars (Timmer) en Ruben fietsten bij de jongens 12, Tim moest even aan de baan wennen en op gang komen, hij reed ook de promotieklasse dus had ook wat meer tijd om te wennen voor hij de finales mocht rijden, een 7e plaats in beide finales. Ruben reed lekker, maar er zat voor hem geen finale ronde in dit keer. Lars mocht wel door naar de ½ finale op basis van zijn uitslagen, maar moest helaas op visite bij de huisarts door een vervelende val in de 3e manche. Na een uitgebreide controle, door naar huis, met de nodige spierpijn en een zeer hoofd, beterschap Lars!
Niek ging de strijd aan bij de jongens 13, niet helemaal zijn dag, maar goed gestreden. Ook Liam en Roan gingen met hun 12 jaar de strijd aan met de jongens 13, zodat ze ook bij de NFF met clicks mogen rijden, dit ging super, beide door naar de halve finale.
Britt en Marcella gingen van start bij de meisjes 12/13, Marcella fietste netjes op de 5e plaats in de manches. Britt maakte het iets spannender door 2 x op de finishlijn de manche in haar voordeel te beslissen, in de finale maakte ze het weer spannend en kwam ze als 4e over de finish.
Jongens 14 de klasse van Emiel en Thico, Thico is hard aan het trainen voor de talentencup op Papendal aanstaande vrijdag, dit was te zien, hij zat er lekker bij en mocht door naar de halve finale, hier haalde hij een mooie 6e plaats. 3 lekke banden op een dag is niet heel comfortabel, maar gelukkig voor Emiel was Dave er ook als fietsenmaker vandaag, de manches en de halve finale goed doorgekomen en ook hij net naast het podium met een verdiende 4e plaats.
Amber, Laura, Danique en Christel streden tegen elkaar in de klasse meisjes 14/15, Christel reed hier netjes haar manches en finale en ontweek daarbij goed de valpartijtjes, 7e totaal. Een finale zat er voor Danique niet in vandaag, na een mooie 3e plek in de 1e manche, bekeek ze helaas de 2e en 3e manche de baan van iets te dichtbij, gelukkig geen letsel, maar daardoor geen finale voor haar vandaag en op tijd naar huis. Amber startte de wedstrijd super met een overwinning in de 1e manche, de 2e manche ging wat minder, door een klein onderonsje met de tegenstander, belandde ze naast de fiets, met een fris shirt ging de 3e manche gelukkig weer goed, op naar de finale. In de strijd om de 2e plaats ook hier te close met de tegenstander, gelukkig snel weer op de fiets, toch nog een 6e plaats. Laura begon net als Emiel met een lekke band bij het inrijden, met een goed gerepareerde band, ging ze de hele dag als een speer, ze hield zich goed breed en wist de 3 manches en de finale te winnen, trots Kampioen.
Renzo en Daan rijden bij de jongens 16/17 met een sterk deelnemersveld, na mooie manche resultaten, waren de starts in de halve finale iets minder en konden ze zich niet meer ver genoeg naar voren rijden voor de finale.
Timo moest echt strijden voor een finaleplaats bij de jongens 18+ en daarin werd hij 7e.
De tegenstandsters in de klasse meisjes 17+ waren iets te snel voor Simone Hissink en Simone Mensen, zij hielden het bij manches vandaag, maar bleven nog om de anderen aan te moedigen.
En dan natuurlijk onze cruiser rijders nog, Anthony en Dave. Het was niet Anthony zijn baan, nog net even iets te technisch voor hem. Dave kwam wel lekker mee, maar kon helaas zijn finale niet fietsen, omdat hij met Lars naar de huisarts was.

18 finalisten, 4 podiumplekken, waarvan 2 Achterhoeks Kampioen,
Laure Gottemaker bij de meisjes 10/11 jaar en Laura Davids bij de meisjes 14/15 jaar!

Meisjes 6/7 2e Isa Baan
Meisjes 6/7 5e Amy van de Riet
Meisjes 8/9 4e Maud Baan
Meisjes 8/9 5e Julie Kleen Scholten
Meisjes 10/11 1e Laure Gottemaker
Meisjes 10/11 3e Kenzi Sasbrink
Meisjes 12/13 4e Britt Tijhof
Meisjes 14/15 1e Laura Davids
Meisjes 14/15 6e Amber Davids
Meisjes 14/15 7e Christel Mensen
Jongens 6 8e Owen Jansen of Lorkeers
Jongens 11 4e Dean Kleen Scholten
Jongens 12 7e Tim Scharphof
Jongens 14 4e Emiel Ravenshorst
Jongens 18+ 7e Timo Hissink
Cruisers 8e Dave van Gemert
Promotie jeugd 6e Dean Kleen Scholten
Promotie jeugd 7e Tim Scharphof

25 juni is het Brabants Kampioenschap in Ammerzoden en
2e Pinksterdag het NK in Berlicum, zien we de dames daar ook op het hoogste schavot?

Terug naar overzicht

Deze bedrijven dragen onze club een warm hart toe

Volledig sponsoroverzicht