Menu openen
Het laatste nieuws

FCV de Lochsprinters

Training gaat wel door. Paul, 18 April om 15.03 Aanmelden voor training

Verslag en foto's Drents Kampioenschap

Provinciaal Kampioenschap Assen – 20-04-2019

Deze “stille zaterdag” was voor 29 Lochsprinters alles behalve stil, want onder luid gejuich streden zij deze dag om de titel “Drents Kampioen”.
Waar er een week geleden nog ruiten werden gekrabd voor vertrek en we tijdens de wedstrijd nog een heuse sneeuwbui te verduren kregen, werden nu de zonnebrand en teenslippers ingepakt.
De Lochsprinters deden goede zaken deze dag.
Bij de cruisers 31-44 stonden Dave van Gemert en Anthony JansenofLorkeers aan de start.
Dave reed zijn manches sterk en finishte op 1-1-2. In de finale kon hij zijn koppositie net niet handhaven, maar eindigde hij op een super 3e plaats!
Anthony JansenofLorkeers volgde hem strak, eindigde in de manches 3-3-3 en in de finale als 8e.
Lars Timmer reed bij de J12 ook heel sterk. Hoewel hij in de eerste manche niet voorin eindigde, wist hij zijn tweede en derde manche keurig als eerste te finishen. Hij mocht daarmee naar de halve finale, waar hij als tweede over de streep kwam. In de finale was het weer even nek-aan-nek met teamgenootje Tim Scharphof, waarbij Lars keurig als 4e wist te finishen en Tim uiteindelijk als 7e over de streep kwam.
Bij de J14 deed Emiel Ravenhorst hele goede zaken en na 3 keurige manches met 1-5-2 werd hij zowel in de halve finale als in de finale 4e. Thico Sasbrink had deze week minder geluk. Na 2 x keurig als 4e te finishen ging hij in de derde manche lelijk onderuit. Daarmee had hij net niet genoeg punten voor de halve finale en was het einde racedag voor hem.
De heren Scholman kwamen bij de J18+ niet lekker in het ritme en na de manches hield het helaas op voor hen. Zij kwamen echter ook nog uit in de promotieklasse heren. Hier deden zij wel goede zaken. Luuk wist de manches met 2-3-4 af te sluiten, mocht in de halve finale als 4e finishen en finishte in de finalerace als 6e. Mart eindigde in de manches op 3-3-2 , in de halve finale op een derde plek en in de finale als 4e. Mooie resultaten!
De dames scoorden deze dag ook weer goed. 7 dames wisten de finale te bereiken.
Maud Baan wist bij de M 8-9 haar lijn zeer goed te verdedigen en eindigde in de manches op 3-3-3. In de spannende finalerace wist ze net het podium niet te bereiken, maar eindigde ze toch op een keurige 4e plek!
Maren Gottemaker haalde de finale nét niet en ging in haar ijver om bij de eerste 4 te eindigen op de finishlijn onderuit.
Voor Laure Gottemaker de tweede kampioenstrui bij de M 10-11 . Al haar manches én de finale wist ze als eerste te finishen. Ze werd daarmee op de voet gevolgd door Kenzi Sasbrink, die haar manches met 1-2-1 wist te finishen en in de finale als tweede over de streep kwam.
Danique Dijkman zat voor het eerst na een valpartij met hersenschudding weer op de fiets. Nog voorzichtig, maar met goede resultaten, in de manches 4-4-4 en ook in de finale werd ze keurig 4e.




De resultaten van vandaag: 1 Kampioen, 12 finalisten en 4 podiumplaatsen!!!
Dave van Gemert (cr 31-44) 3
Anthony JansenofLorkeers(cr31-44) 8
Lars Timmer (J12) 4
Tim Scharphof (J12) 7
Emiel Ravenshorst (J14) 4
Isa Baan (M6-7) 3
Maud Baan (M8-9) 4
Julie KleenScholten (M8-9) 7
Laure Gottemaker (M10-11) 1
Kenzi Sasbrink (M10-11) 2
Danique Dijkman (M14-15) 4
Simone Hissink (M18+) 6
Promotieklasse heren: Mart Scholman 4, Luuk Scholman 6, promotieklasse jeugd: Tim Scharphof 4

Terug naar overzicht

Deze bedrijven dragen onze club een warm hart toe

Volledig sponsoroverzicht