Menu openen
Wedstrijden

FCV de Lochsprinters

Training gaat wel door. Paul, 30 November om 15.06 Aanmelden voor training

KNWU wedstrijden

Afdelings Kampioenschappen (AK)

Wil je mee doen aan wedstrijden van de KNWU, dan kan dat. Als combiclub NFF/KNWU hebben al onze leden een startlicentie bij de KNWU. Deze startlicentie bied je de mogelijkheid om de Afdelings Kampioenschappen bij de KNWU te fietsen.

Let op, als je overweegt om deze wedstrijden te gaan fietsen dien je bij de KNWU zelf een stuurbord nummer aan te vragen, via de site van de KNWU (mijn KNWU). Check vooraf wanneer je aan deze wedstrijden begint bij Arjan Scharphof of je bent aangemeld als basislid. Daarna kan je het stuurbordnummer bij de KNWU aanvragen. Je rijdt bij de KNWU met een ander nummer als dat je bij de NFF doet.

Voor meer informatie kun je altijd terecht bij een van onze bestuursleden of kijken op de site www.bmxnoordoost.nl en www.knwu.nl/bmx.

Overige KNWU wedstrijden

Je kunt bij de KNWU ook nog andere wedstrijden rijden. Dan hebben we het over Topcompetities (TC’s). Hiervoor heb je een KNWU wedstrijdlicentie nodig en ben je een transponder nodig. De startlicentie is hiervoor niet voldoende. Met de gegevens van de startlicentie kun je inloggen bij de KNWU en dan een profiel aanmaken en een KNWU-wedstrijdlicentie aanvragen. Als je dit gedaan hebt, neem daarna dan ook even contact op met Arjan Scharphof, omdat wij als vereniging deze aanvraag moeten goedkeuren.

Ieder jaar worden er ook een aantal internationale wedstrijden verreden welke door de Nederlandse, Duitse en Belgische wielerbond samen worden georganiseerd. Elk jaar organiseert elk land één eigen wedstrijd voor de BMX 3-Nations Cup, waardoor er een klassement kan worden opgemaakt uit drie wedstrijden. Ook voor deze wedstrijden is een KNWU startlicentie niet voldoende!

Let op!

Je moet elk jaar opnieuw je licentie(s) en stuurbordnummer aanvragen. Vraag dan eerst de licentie(s) aan, pas wanneer je licenties zijn goedgekeurd kan je een stuurbordnummer aanvragen. Kijk voor de juiste kleur van je stuurbord en je stuurbordnummer in het kenniscentrum van de KNWU, te vinden op de website. Ook staan daar de afmetingen op waaraan je stuurbord, zijbord en nummers aan moeten voldoen.

Het is verplicht om deze wedstrijddag in ons eigen clubshirt te rijden, vanaf het begin van de training t/m de prijsuitreiking. Tenzij je bij een officieel, bij de KNWU aangemeld, team fietst. In dat geval mag je in het teamshirt rijden.

Deze bedrijven dragen onze club een warm hart toe

Volledig sponsoroverzicht