Voor het Gelders Kampioenschap mochten we dit jaar naar Apeldoorn. Al vroeg in de morgen kwam het zonnetje erdoor en was het een prima temperatuur voor deze wedstrijddag, welke vlot werd verreden met 75 manches.

De lochsprinters waren aanwezig met 26 rijders. Ook Harrie Reimink stond vandaag weer op het wedstrijdformulier, helaas kwam hij met 4-4-4 te kort voor kwalificatie naar de finale in de leeftijdtijdscategorie cruisers 41 jaar en ouder.
Robin Boevink, Tom Mars en Paul baan kwalificeerden zich bij de cruisers 15-30 jaar gemakkelijk voor halve finale.
Alleen Paul mocht uitkomen in de grote finale waar hij een 5e plaats behaalde.

Bij de jongens van 8 jaar kwam Gijs Kevelham helaas niet verder dan de manches. Luke Kuipers liet opnieuw van zich spreken na vorig weekend nog 2 overwinningen (in Raalte en Assen) op zijn naam te hebben gezet. Ook vandaag waren het tot aan de finale alleen maar 1e plaatsen.
In de finale moest Luke helaas vanaf de buitenkant starten, en zijn concurrent kwam eerder uit de eerste bocht, helaas kon Luke hem niet meer te pakken krijgen maar wel een mooie 2e plaats! Inpakken en wegwezen, want morgen wacht alweer een Top Competitie in Heiloo.

Daan Huisken en Kevin Koster kwamen uit bij de jongens van 9 jaar. Beiden wisten zich te plaatsen voor de kwart finale, voor
Daan was het toen over. Kevin plaatste zich wel voor de halve finale waar hij met een 5e plaats niet door mocht naar de grote
finale.
Rick Kevelham en Thijs Laarman moesten het bij de boys van 10 jaar waarmaken, mede door een valpartij in de eerste manche kwam Rick niet door de manches. Thijs wist zich zoals we dat van hem gewend zijn, wel te plaatsen voor de finale.
Opnieuw weer een bliksemstart van Thijs in de finale wat hem een mooie 3e plaats opleverde.

Mart Scholman en Guy Frankort kwamen vandaag bij de jongens van 11 jaar niet verder dan de manches. Roy Brinkman wist zich bij de jongens van 12 jaar te plaatsen voor de halve finale waarna het voor hem met een 5e plek voorbij was.
Joost Eikenaar kon na een afwezigheid van enkele jaren nog geen indruk maken bij de boys van 13, Teun Scholman kon dit wel
hij reed zich wederom naar een finaleplaats waarin hij 6e werd. Ruben Mars kwam vandaag tekort bij de jongens van 14 jaar en moest het na de manches opgeven.
Jeroen Lusseveld scoorde in zijn manches goed met 1-1-1 en wist zich na een strakke halve finale ook gemakkelijk te plaatsen voor de grote finale, hierin werd hij keurig 3e.

Luuk Scholman kwam uit voor de jongens van 15 jaar. Zijn manches kwam hij nog wel door maar in de halve finale moest hij genoegen nemen met een 4e plaats wat hem net niet in de finale bracht.
In de promotieklasse behaalde Luuk de B-Finale welke hij als 5e afsloot. Danny ten Boske moest het ook na de halve finale opgeven met een 5e plaats.
Bij de jongens van 18 jaar en ouder was het Bjorn Hoogland die zich wist te plaatsen voor de finale, waarin hij 4e werd. Broer Robin kwam vandaag net tekort voor een plaats in de grote finale.

Over 2 weken volgt de laatste provinciale wedstrijd, welke verreden wordt in het Overijsselse Raalte alvorens het Nederlands Kampioenschap in Appingedam wordt verreden tijdens het pinksterweekend.

Finale uitslagen:

2e Plek: Luke Kuipers, jongens 8 jaar
3e Plek: Thijs Laarman, jongens 10 jaar
3e Plek: Jeroen Lusseveld, jongens 14 jaar
4e Plek: Bjorn Hoogland, jongens 18 jaar en ouder
5e Plek: Paul Baan, cruisers 15-30 jaar
6e Plek: Teun Scholman, jongens 13 jaar