NFF Nederlands Kampioenschap te Appingedam dag 1

Het Nederlands Kampioenschap van 2011 bracht ons in het Groningse Appingedam. Voor dag 1 stonden de jongens en meisjes tot 10 jaar, de cruiserklasses en de promotieklasse op het programma. Het weer leek goed en na het defilé lopen kon de wedstrijd om 11.00u van start gaan.

Voor de lochsprinters waren er vandaag 8 inschrijvingen. Onze jongste deelnemers waren Luke Kuipers, Daan Huisken en Kevin Koster in de leeftijdscategorie jongens 9 jaar. Een sterk deelnemersveld, en dus moesten onze jongens hard aan de bak. Voor Daan Huisken was het gelijk een zware manche en helaas kwam hij deze met 4-4-4 niet door.  Kevin en Luke wisten zich respectievelijk met 1-1-1 en 1-1-2 gemakkelijke te plaatsen voor een halve finale. Hier behaalden beide heren een prima 2e plaats wat plaatsing voor de grote finale betekende. Na een goede start kwamen Luke en Kevin als 3e en 4e de eerste bocht door, door een valpartij van de nummer 2 kwam Luke in de clinch en Kevin kom er net omheen sturen, omdat Luke snel zijn weg kon vervolgen was er voor hem nog een mooie 3e plek weggelegd. Kevin werd keurig 2e. Een prima resultaat dus voor deze jongens!

In de cruisercategorie 16 tot 30 jaar waren het Paul Baan, Robin Boevink en Tom Mars die het mochten opnemen voor de lochsprinters. Zij wisten zich elk eenvoudig te kwalificeren voor de halve finale. In de halve finale zaten Paul, Tom en Robin bij elkaar in. Helaas wist alleen Tom zich te kwalificeren voor de grote finale en moesten Paul en Robin het strijdperk verlaten. Een sterk finalehek en een onverwacht geluid zorgde ervoor dat 3 jongens in de gate zaten, waaronder Tom. Wel wist Tom snel zijn fiets te pakken en door nog een crash verderop de baan toch een mooie 3e plaats voor Tom.   

Kim Brinkman mocht het opnemen bij de cruiserdames van 24 jaar en jonger. Helaas gelijk een hele zware manche waar ze met 3-4-4 tekort kwam voor een finale plaats. Tot slot hadden we nog 1 rijder in het puntenklassement van de promotieklasse, Luuk Scholman. In de manches met 4-4-4 een halve finale plaats, hier werd hij 6e, die inhield dat hij naar de B-finale mocht. In de B-finale pakte Luuk een keurige 3e plaats. In de eindstand was er een 17e plaats voor hem weggelegd.

Maandag zullen de andere geplaatste lochsprinters vanaf 10 jaar deelnemen aan het NK, hopen op weer een mooie wedstrijddag en goede resulaten.

Uitslagen in het kort:
Kevin Koster jongens 9 jaar: 2e plaats
Luke Kuipers jongens 9 jaar: 3e plaats
Tom Mars Cruiser 16-30: 3e plaats
Luke Scholman B-finale promotie: 3e plaats.