Menu openen
Het laatste nieuws

FCV de Lochsprinters

Training gaat niet door. Paul, 20 Mei om 10.12

verslag en foto's PK Appingedam

Gronings Kampioenschap Appingedam - 15/09/2018
Lochsprinters 9 podiumplaatsen en 1 Gronings kampioene!!!

Deze zaterdag stond er een provinciaal kampioenschap op het programma. Voor deze PK reisden er 24 Lochsprinters af naar de bovenkant van Nederland, naar Appingedam. Dat betekende dus vroeg uit de veren!
Hoewel de dag regenachtig begon, brak er na verloop van tijd toch een zonnetje door en bleef het de verdere dag gelukkig droog.
Het was een rustige dag voor een provinciaal kampioenschap met “maar” 253 rijders. 4 Lochsprinters kwamen daarbij uit in 2 verschillende klassen; hun eigen leeftijdsklasse en de promotieklasse.
De training werd voortijdig gestopt omdat er nog wat werkzaamheden aan de baan moesten gebeuren, maar om 11.00 uur werd het eerste startschot gegeven.
De baan lag niet bij iedereen lekker. De jongens van 9 jaar waren met 3 man goed vertegenwoordigd. Helaas had Branco Sasbrink wat pech door in zijn tweede manche een lekke achterband te krijgen en in zijn derde manche werd er wat geduwd waardoor hij onderuit ging. Jochem Santing reed sterk zijn manches 1-1-1. Ook Jaïr Tomasoa leek goed van start te gaan, maar ook hij kwam helaas in zijn tweede manche ongelukkig ten val. De heren mochten echter in de halve finale wederom de strijd aangaan met elkaar. Beide reden sterk in de voorhoede en mochten door naar de finale.
Roan Davids ging bij de jongens 11 elke keer als snelste van start en wist zowel in zijn manches als in zijn halve finale de winst binnen te halen.
Tim Scharphof wist zich bij de jongens 12 elke keer weer net ver genoeg naar voren te knokken voor een volgende ronde. Bij de promotieklasse reed hij nog wat meer in de voorhoede, wat hem deze dag 2 x een finaleplaats opleverde!
Ook Dean KleenScholten reed in zowel zijn eigen klasse als de promotieklasse en wist bij deze laatste klasse zelfs het hoogste podiumplekje te behalen! Gefeliciteerd Dean!
Laura Gottemaker startte bij de dames 10-11 heel sterk vandaag! Helaas kon ze haar voorsprong niet de hele baan behouden, maar wist ze wel een belangrijke concurrente voor te blijven.

Het bleek ook de dag van veel valpartijen en materialen pech. Na de lekke band van Branco bleek ook Laura Davids met wat tegenslag te kampen te hebben. Ze kwam met de sluiting van haar schoen vast te zitten in de ketting van haat BMX waardoor ze niet meer kon trappen! Toch wist ze desondanks heel knap haar race winnend af te sluiten! Amber Davids deed deze dag in prestaties niet voor haar onder en beide dames stonden naast elkaar aan het starthek voor hun finalerace.
Helaas moest er deze dag ook 2 x een ambulance aanrukken voor een vervelende valpartij. We hopen dat het allemaal meevalt en wensen deze rijders natuurlijk beterschap toe.
Er stonden 18 rijders geclassificeerd voor een finaleronde ( waarvan één rijder dus zelfs 2 x).
Helaas raakte Jochem Santing naast de baan in zijn strijd om in de voorhoede te fietsen. Dit leverde hem uiteindelijk een 8e plaats op.
Isa Baan reed de hele dag op een keurige 2e plek. In haar finalerace wilde ze hier toch geen genoegen mee nemen en probeerde ze haar concurrent in de kombocht binnendoor te steken. Helaas had dit tot gevolg dat ze zelf ten val kwam en kwam ze daardoor als 6e over de streep.
De gebroeders Luuk en Mart Scholman mochten vandaag ook uitkomen in 2 klassen. Bij de heren 18+ waren ze beide klaar na 3 manches. Bij de promotieklasse heren wisten ze wel een finale te fietsen en haalden ze respectievelijk een 7e en 8e plaats.
Bij de jongens 16-17 waren en te weinig deelnemers om een finale te fietsen. Met 6 rijders aan het starthek werd er dan ook een 4e manche verreden. Deze monde echter uit in een ware veldslag! Renzo Sasbrink lag op koers om mogelijk kampioen te worden, maar kwam bij de start al niet goed weg door een slippend achterwiel. Hij probeerde het gat echter nog weer dicht te fietsen en raakte daarbij in de eerste kombocht het achterwiel van een clubgenoot. Hij ging hierdoor hard onderuit en kon zijn laatste race dan ook niet verder uitfietsen. De tegenstanders waren echter nog steeds in een verwoede strijd verwikkeld, want bij de volgende kombocht raakten er 2 rijders met elkaar in aanraking en kwamen ook ten val. Alsof het niet genoeg was, vloog er ook nog een vierde rijder over de kombocht uit de baan zodat er uiteindelijk maar 2 van de 6 rijders wisten te finishen. Het bleek nog wel een klus om voor deze heren tot een juiste puntentelling te komen , omdat het geen finale race was, maar een vierde manche ( waarbij de punten van de laatste race wel dubbel tellen, maar er een gemiddelde wordt berekend van het totaal aantal punten). Renzo kwam verassend toch nog op een tweede plek in de eindstand.
Zo kwamen er na veel valpartijen en soms lang wachten in blessuretijd toch een eind aan deze cross-dag en mochten er 17 rijders een beker mee naar huis nemen, 9 rijders op het podium plaats nemen en we één Gronings Kampioene mogen feliciteren met haar behaalde titel; BRITT TIJHOF GRONINGS KAMPIOEN!!! Gefeliciteerd.
Podiumplaatsen waren er voor:
Roan Davids ( J 11) 2
Renzo Sasbrink ( J16-17) 2
Julie KleenScholten (M6-7) 3
Kenzi Sasbrink (M8-9) 2
Britt Tijhof (M10-11) 1
Laure Gottemaker (M10-11) 2
Laura Davids (M14-15) 2
Amber Davids (M14-15) 3
Dean KleenScholten (Promo) 1

Terug naar overzicht

Deze bedrijven dragen onze club een warm hart toe

Volledig sponsoroverzicht