Menu openen
Info

FCV de Lochsprinters

Training gaat wel door. Paul, 20 Juni om 17.14 Aanmelden voor training

Over ons

FCV De Lochsprinters is opgericht op 2 april 1983 in Nijverdal. We kregen van de gemeente Hellendoorn een stuk grond toegewezen in de wijk Groot Lochter en legden hier een fietscrossbaan neer die amper 2 meter breed was en een paar 100 meter lang met enkele bulten erin.

Door de jaren heen zijn er niet alleen verschillende wisselingen binnen het bestuur geweest, maar ook de baan onderging veranderingen. Zo is er in de winter van 1998 een compleet nieuwe startheuvel gebouwd. We mochten in mei 1999 het NK outdoor organiseren, dit was een goede reden voor een nieuwe startheuvel. Hierna is het een gewoonte geworden, binnen onze club, om iedere winter wel iets te veranderen om de crossbaan zo mooi en uitdagend mogelijk te houden.

In de lente van 2023 is onze nieuwe baan geopend! We hebben de primeur in Nederland met een elektrisch starthek. Daarnaast is de baan een stuk uitdagender geworden door een verhoogde startheuvel en is er een pro-sectie bij gekomen.

De vereniging blijft groeien. De ledengroei is met name de laatste jaren toegenomen, misschien wel mede dankzij de aandacht die de bmx sport de laatste tijd meer en meer krijgt.

Deze bedrijven dragen onze club een warm hart toe

Volledig sponsoroverzicht