Menu openen
Info

FCV de Lochsprinters

Training gaat wel door. Paul, 25 Mei om 17.29

Over ons

FCV De Lochsprinters is opgericht op 2 april 1983 in Nijverdal. We kregen van de gemeente Hellendoorn een stuk grond toegewezen in de wijk Groot Lochter en legden hier een fietscrossbaan neer die amper 2 meter breed was en een paar 100 meter lang met enkele bulten erin.

Door de jaren heen zijn er niet alleen verschillende wisselingen binnen het bestuur geweest, maar ook de baan onderging veranderingen. Zo is er in de winter van 1998 een compleet nieuwe startheuvel gebouwd. We mochten in mei 1999 het NK outdoor organiseren, dit was een goede reden voor een nieuwe startheuvel. Hierna is het een gewoonte geworden, binnen onze club, om iedere winter wel iets te veranderen om de crossbaan zo mooi en uitdagend mogelijk te houden.

Maar op een gegeven moment zijn de veranderingen in de winter niet meer voldoende om de baan aan de eisen van tegenwoordig te laten voldoen. Zo hebben we met ons huidige bestuur (2016) in het najaar van 2016 de stoute schoenen maar eens aangetrokken en zijn een gesprek met de gemeente Hellendoorn aangegaan. We hebben goed kunnen uitleggen waarom onze baan niet meer voldoet aan de huidige eisen en hebben in het najaar van 2017 te horen gekregen dat er budget vrij komt in 2018 voor het bouwen van een compleet nieuwe crossbaan op onze huidige locatie. De onderzoeken bij de gemeente Hellendoorn zijn op dit moment (voorjaar 2018) nog in volle gang en we hopen dat de bouw van de baan binnenkort kan gaan beginnen.

De vereniging blijft groeien. De ledengroei is met name de laatste jaren toegenomen, misschien wel mede dankzij de aandacht die de bmx sport de laatste tijd meer en meer krijgt.

Deze bedrijven dragen onze club een warm hart toe

Volledig sponsoroverzicht