Menu openen
Trainingen

FCV de Lochsprinters

helaas, vanavond geen training Christiaan, 21 September om 17.04 Aanmelden voor training

Trainingen

Tijdens onze trainingen die op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond plaatsvinden, besteden wij aandacht aan verschillende fietscrosstechnieken, namelijk;

• Start techniek
• Bulten techniek
• Bochten techniek

Naast de techniek trainingen besteden wij ook aandacht aan het conditionele deel.

Vanaf 2012 geldt er een algeheel verbod op het fietsen met clicks voor de leeftijd tot en met 12 jaar. Bij zowel de trainingen als in de wedstrijden is het rijden met clicks dus NIET toegestaan. Sinds het wedstrijdseizoen van 2018 is er bij de NFF besloten dat 12 jarigen bij de Nationale wedstrijden wél met clicks mogen fietsen als zij dit zouden willen. Er zit dan wel de voorwaarde aan dat dit kenbaar gemaakt moet worden bij het NFF bestuur vóórdat de eerste nationale wedstrijd gereden gaat worden én de rijders worden dan ingedeeld in de categorie 13 jarigen. Áls je hier voor kiest dan geldt dit voor de rest van het seizoen!

Ook stellen wij als club een verplichting voor het dragen van een stuurbord i.v.m. duidelijkheid naar de trainers toe. Het gebruik van een helmcamera staan wij tijdens de training niet toe! Lees ook eens ons huishoudelijk reglement. Houd je daar ook aan tijdens de trainingen om alles goed te laten verlopen.

Als je eens mee wilt trainen, en je bent nog geen lid, dan kan dit op woensdag van 18.30 uur tot 19.30 uur met groep 1. Zorg er wel voor dat je een lange broek en shirt met lange mouwen aan hebt. Daarnaast is het dragen van handschoenen verplicht. Als je geen fiets en/of helm hebt dan kun je deze bij de trainers vragen. Na 2 keer* gratis mee te hebben getraind kun je beslissen of je lid wilt worden.

* Dit is ivm de verzekering. Wanneer je voor het eerst mee traint geef dan even je naam door bij de kantinemedewerker en de trainer.

Wanneer het slecht weer is en je twijfelt of er training is, dan kun je op de website kijken of het stoplicht op groen of rood staat. Het stoplicht kan tot 17.30 uur veranderd worden. Dus houd dit goed in de gaten!

Als er verder nog vragen zijn dan kun je contact opnemen, bij voorkeur via e-mail.

Trainingscoördinator

Christiaan Kleen Scholten training@lochsprinters.nl

Deze bedrijven dragen onze club een warm hart toe

Volledig sponsoroverzicht