Dit seizoen werd er voor de eerste keer een zogeheten startrace verreden, een wedstrijd voor de mensen die altijd wedstrijden rijden maar vooral ook om nieuwe fietscrossers bekent te maken met de wedstrijden. De regio is in tweeën verdeeld en de startrace voor de regio oost werd verreden in Hengelo en waren voor de verenigingen uit Hengelo, Haaksbergen, Raalte, Groenlo en Nijverdal.

Van de Lochsprinters verschenen 28 deelnemers aan de start. In totaal werden er 19 races verreden en moest elke deelnemer minimaal 3 manches fietsen. Niek Borkent en Milan Alferink beten het spits af bij de jongste klasse jongens 5-. Voor beide jongens was dit hun eerst wedstrijd en zij pakten in de manches beiden steeds een 2e en 3e plek, zodat zij na de zelfde stand in de vierde manche hun eerste wedstrijd meteen afsloten met een mooie beker.

Gijs Kevelham deed goede zaken bij de jongens 6/7 en wist in de finale een derde plek te bemachtigen. Voor de jarige Kevin Koster was er bij de jongens van 8/9 jaar na drie manche overwinningen een tweede plek in de finale. Bij de jongens van 10/11 jaar stonden maar liefst 3 Lochsprinters in de finale, Thijs Laarman pakte een tweede plek, Rik Kevelham een vierde en Jorn Klein Lankhorst de zesde.

Teun Scholman had pech bij de jongens 12/13 jaar in de manches pakte hij met grote overmacht de eerste plek maar in de finale ging het even mis en kwam hij als zesde over de streep. Jeroen Lusseveld en Luuk Scholman lagen de hele dag al dicht bij elkaar in de manches maar in de finale was het Jeroen die als derde eindigde en Luuk als vierde.
Bij de jongens van 16+ kwam alleen Stephan Geerling voor de Lochsprinters aan de start, met in de tweede manche een mooie demonstratie van de jongens door te laten zien dat je zonder te trappen maar met techniek dus ook de hele baan over kunt komen. Stephan wist in de finale de tweede plek te pakken.

De volgende startrace is in september in Nijverdal , we hopen dan ook weer veel van de jongste rijders te kunnen laten proeven aan een wedstrijd fietscross.