Al vroeg in de ochtend vetrokken de Lochsprinters richting het Brabantse Ammerzoden, daar waar eenmaal aangekomen de zon al scheen. Het beloofde een warme dag te worden met een sterk deelnemersveld. Na de trainingen van blok 1 en 2 kon de wedstrijd beginnen. De lochsprinters waren met 27 inschrijvingen goed vertegenwoordigd voor vandaag.

In de cruiserklasse jongens 15-30 jaar streden Tom Mars en Paul Baan. Paul moest na een sterke manche met 3 ronden genoeg nemen voor vandaag. Tom plaatste wist zich wel te kwalificeren voor de halve finale, hier ging helaas het eerste stuk fout waardoor Tom als 7e eindigde en er geen finale voor hem was. Bij de cruiserklasse 41 jaar en ouder kon Hendrik Jan Posthuma vandaag niet meedoen voor een finaleplaats. Met drie keer 6 was het voor hem na de manches over. Bij de cruiser dames -24 was er voor Kim Brinkman een 6e plaats in de finale. Danielle Lusseveld kwam niet verder dan haar manches.

Bij de jongens van 8 jaar was het Luke Kuipers die sterk rijdend de finale gemakkelijk wist te behalen via een 1ste plaats in zijn halve finale. In de finale moest Luke genoegen nemen met een 4e plaats. Gijs Kevelham kwam in dezelfde leeftijd tot de halve finale. Daan Huisken en Kevin Koster mochten het bij de jongens 9 jaar laten zien. Daan Huisken kon teleurstellend met drie keer een 7e plaats al na de manches naar huis. Kevin Koster fietste zich op save naar de halve finale waarin hij net tekort kwam voor een finaleplaats.

Thijs Laarman op het podium met zijn kampioenstrui.

Bij de jongens van 10 jaar waren ook 2 Lochsprinters aanwezig vandaag, Rick Kevelham en Thijs Laarman. Rick Kevelham haalde na vorige week vandaag geen finale, met een 7e plaats in de halve finale was hij uitgeschakeld. Thijs Laarman, in Nijkerk nog keurig 2e liet vandaag zien dat dit zijn jaar gaat worden. Met 1-2-3 in de manches en een 3e plaats in de halve finale gemakkelijk geplaatst voor de grote finale. In de Finale startend vanuit het midden liet Thijs opnieuw zien dat hij wanneer het erom spant (finales) erg sterk rijdt. Na een goede start en een geweldig eerste stuk was de hole-shot en feit. In Nijkerk kwam er iemand binnendoor, maar vandaag haalde niemand Thijs meer bij en mocht hij zich vol trots BRABANTS KAMPIOEN 2011 noemen.

Mart Scholman plaatste zich bij de jongens van 11 jaar met 3-3-3 voor de halve finale hierin kwam hij helaas tekort en moest hij met een 8ste plaats afhaken. Hidde Posthuma en Roy Brinkman bij de jongens 12 jaar plaatsten zich beide voor de halve finale hierin werd Roy 6e en Hidde 4e. Voor Hidde dus een finale, hierin werd hij 8ste. Teun Scholman en Ruben Mars wisten zich even als vorige week te plaatsen voor een finale bij de jongens van 13 jaar. Teun werd 5e en Ruben werd 7e.

Jeroen Lusseveld jongens 14 jaar, reed vandaag 5-1-3 in zijn manches, maar in de halve finale kwam hij met plek 5 helaas net tekort voor een finale. Luuk Scholman moest bij de jongens van 15 jaar ook het strijdperk na 4-4-4 in de manches te hebben gereden, in de halve finale achter zich laten. Danny ten Boske kwam bij de jongens 16/17 tekort voor kwalificatie van de halve finale en moest dus na zijn manches afhaken.

Bij de jongens van 18 jaar opnieuw 5 Lochsprinters aan het starthek. Stephan Geerling is nog niet in vorm na zijn enkelblessure en moest het veld met 4-6-6 na de manches verlaten. Ook Bjorn Hoogland welke vorige week nog zo goed reed, had vandaag een off-day en moest met 3-5-6 de wedstrijd verlaten. Dyon Planting, Robin Hoogland en Rinke Tempert wisten zich wel te kwalificeren voor een halve finale. Rinke kwam hierin tekort voor een finaleplaats, daar waar Dyon en Robin zich wel wisten te plaatsen voor de grote finale. Dyon werd op het eerste stuk aangeraakt wat hem net een paar slagen, wat hem de winst kostte. Hij moest genoegen nemen met een 2e plaats. Robin Hoogland reed na Nijkerk opnieuw sterk en leek af te gaan op een tweede podiumplek op rij, echter maakte hij een klein foutje op het laatste stuk waardoor hij plek 3 moest inleveren voor plek 4.

Verslag met dank aan Rinke Tempert.
Foto’s en video’s met dank aan Albert Lusseveld: http://lochsprinters.nl/fotos/#42.0

Finale Thijs Laarman: