Op de derde dinsdag van september was het een drukte van belang op de fietscrossbaan van FCV de Lochsprinters. Op deze Prinsjesdag waren er veel prinsjes en prinsessen met de fiets op de crossbaan.

Het was een gezellige drukte op de crossbaan, meer dan 120 leerlingen van nagenoeg alle basisscholen uit de gemeente Hellendoorn deden mee aan de jaarlijkse scholencross. Vol bravoure stonden de kleinste rijders als eersten aan het starthek en ze schoten weg na het vallen van het hek. Niet altijd hadden ze de volledige controle over de fiets en soms was er een harde confrontatie met de grond. Na een ronde hard trappen werd tot op de finishlijn gestreden om de winst.

Bij de grotere rijders kwamen met enige regelmaat de wielen los van de grond, dat ging ook nog wel eens mis. Er is veel talent onder de  schoolcrossers en allemaal zetten ze zich tot het uiterste in om de wisselbeker voor school binnen te halen of zelf kampioen te worden in de eigen groepsklasse.

Veel vaders, moeder, broers en zussen waren meegekomen evenals natuurlijk de opa’s en oma’s en juffen en meesters. Volop gezelligheid langs de baan en sportiviteit op de baan. Daar doen we het als vereniging allemaal voor, wij hebben als FCV de Lochsprinters ook weer volop genoten.

Volgende week, 27 september, zijn de halve en hele finales. Kom gezellig naar onze crossbaan en zie wie er met de bekers naar huis gaan.

Voor de foto’s klik je op de link “foto’s” aan de linkerkant

 

Categorieën: Nieuws