Op deze zonnige oktober dag was het de beurt aan DVO Haaksbergen om de tweede regiowedstrijd van dit seizoen te organiseren.  Er was een groot aantal deelnemers waarvan maar liefst 61 leden van de Lochsprinters.
De wedsrijd verliep prima en na een kleine vertraging kon de wedstrijd aardig op tijd beginnen.
Voor een aantal jongens en meiden was de wedstrijd na drie manches voorbij maar ook een groot aantal wist zich te kwalificeren voor een kwart of halve finale.
Zo wisten bij de jongens van 17+ drie Lochsprinters de finale te bereiken, Danny ten Boschker werd hier derde, Mathijs Reimink vierde en Rinke Tempert kwam als vijfde over de finish.
Ook Luuk Scholman wist een finale plek te bemachtigen bij de jongens van 15/16 jaar en kwam ook als vijfde over de streep.
Ruben Mars wist bij de jongens van 14 jaar in alle manches de overwinning te pakken en ging in de finale met een derde plek naar huis. Teun Scholman en Hidde Posthuma  bereikten beiden de finale bij de jongens van 13 jaar en werden hier  vierde en vijfde.

Niels Braker komt goed terug na een seizoen er uit te zijn geweest wist hij bij de jongens van 12 jaar in de finale te komen en hier de vierde plaats te veroveren.
Bij de jongens van 11 jaar maar liefst  4 Lochsprinters in de finale, Thijs Laarman was de sterkste en wist de overwinning te pakken voor Tom van Heun, Kevin Kragt en Luke Kuipers die als 9 jarige voor het eerst met de 11 jarigen mee reed en  dus knap een vijfde plek in de finale wist te pakken.
De Holtenaar Rick Kevelham was bij de 10 jarigen vandaag de allersterktste hij pakte alleen maar overwinningen in alle manches, kwart en halve finale en ook in de finale kwam niemand hem voorbij.
Het zelfde gold voor Kevin Koster bij de jongens van 9 jaar ook hij pakte alleen maar eerste plaatsen en dus de volle mep punten mee naar Wierden.

Bij de jongens van 8 jaar een hele grote groep zodat er ook nog een kwart finale verreden moest worden Gijs Kevelham kwam deze door en ook in de halve finale wist hij zich bij de eerste drie te fietsen en mocht dus door naar de finale. Hier kwam hij als vierde over de finish.
Damian Kragt en Jasper Mollink bereikten beiden de finale bij de jongens van 7 jaar, Damian eindigde als vierde en Jasper als zesde. Dat het bij de jongste jeugd goed gaat bij de Lochsprinters was wel te zien aan het startveld bij de jongens van 6 jaar ook hier maar liefst 4 Lochsprinters aan het starthek in de finale, Coen Veerkamp was de snelste en pakte een mooie tweede plek net voor Emiel Ravenshorst, Niek Borkent en Cas Tijhuis.
Bij de allerjongsten 4/5 ook drie Lochsprinters aan het hek Kyano van Vlimmeren fietste naar een tweede plaats net voor Milan Alferink die derde werd en Aaron Kroes werd zesde.

Volgende week zaterdag wordt het Twents kampioenschap in Hengelo verreden, we hopen natuurlijk weer op het zelfde weer en nog meer deelnemers.

Bekijk hieronder de complete regio finale uitslag en de tussenstand na twee wedstrijden.
Finale uitslag regio 2b.
Tussenstand na regio2b.