Maandagavond  3 oktober, net voor halfzeven,  was even een spannend moment voor de mensen van FCV de Lochsprinters. Komen er wel kinderen van de buurtscholen naar de clinic in het kader van BOSaanZ. Gelukkig kwam er een leuke groep kinderen en hun ouders/verzorgers en was het een gezellige drukte op de crossbaan.

De vooraanmelding via de scholen was wat beperkt, maar gelukkig waren er uiteindelijk bijna 30 rijders die wel eens kennis wilden maken met fietscross. Het was met ouders/verzorgers en natuurlijk de eigen organiserende rijders en medewerkers een  gezellige drukte op de fietscrossbaan.

Het startsignaal voor de clinic werd gegeven door wethouder Beintema die het starthek liet vallen voor een groep demorijders van de Lochsprinters.  Na het indelen van de groepen kon de clinic beginnen.

Behendigheid op een crossfiets, slalom rijden, een haakse bocht en een vlag verplaatsen waren onderdelen van één van de blokken. In een ander blok werd het starten geoefend, balanceren achter het hek tot het valt en dan snel weg. Niet te snel want dan komt er alweer een heuvel, wat moet je dan doen. Dat werd geleerd in het volgende blok, oppakken en tegen de heuvel op en uitduwen en er weer af. Dan door de bocht, hoog insteken en halverwege wisselen naar de binnenkant. Dat laatste had Jeffrey Hoogland ook goed geleerd en zo werd hij Wereldkampioen. Het was te zien op een van de filmpjes die de meervoudige Nederlands, Europees en Wereldkampioen liet zien. Jeffrey vertelde ook van zijn eerste start op zijn driewieler. Lang geleden is de 18 jarige toprijder van onze vereniging begonnen met fietscrossen en hij weet er met erg veel enthousiasme over te vertellen.

Onder het genot van lekkere frisdrank en een speculaaspop konden we in de pauze kijken naar demorijders van onze vereniging jong en oud , meisjes en jongens lieten zien hoe je snel over de baan kunt komen. Ook reden de mannen van het VRM team mee en natuurlijk onze Jeffrey.

Even na achten gingen alle rijders voorzien van een fietscrosscertificaat, een poster en een bidon vol nieuwe indrukken, moe maar voldaan,  naar huis.

Wij, FCV de Lochsprinters, kijken terug op een zeer geslaagde fietscross clinic BOSaanZ. Wij zijn blij dat wij onze bijdrage hebben kunnen leveren aan het vergroten van de sportiviteit voor leerlingen uit de buurt.

 

Categorieën: Nieuws