Albert Lusseveld is een paar weken geleden Sportvrijwilliger van de gemeente Hellendoorn geworden. Daar waren we als vereniging al super blij mee en nu kunnen we ook nog een grote prijs winnen met onze clubheld!

Nomineer Albert Lusseveld als dé clubheld van Nederland. Wordt de clubheld van De Lochsprinters uitgeroepen tot winnaar dan levert dat € 25.000,- op voor de clubkas.

Klik hier om op Albert te stemmen

 

Weet je niet meer waarom je op Albert moet stemmen? Dan hieronder nog even het verslag dat wij hebben ingezonden.

Wij als bestuur van F.C.V. De Lochsprinters hoeven niet lang na te denken wie de clubheld is van onze club. Voor ons is dat Albert Lusseveld.

12 jaar geleden ging de zoon van Albert bij de fietscross. Al heel gauw hadden ze daar in de gaten dat Albert wel iets kon betekenen voor de club.

Hij begon met grasmaaien van het uitgestrekte terrein. Al snel kwamen daar meer taken bij, o.a. het gehele onderhoud van de crossbaan, de bouwbegeleiding als er iets verandert of gemaakt moest worden aan kantine, opslagcontainer, hekwerk of straatwerk, het ontwerp van de crossbaan als er bulten veranderd moesten worden en het onderhoud van de leenfietsen. Ook verzorgt hij al jaren elke week een training.

Al die jaren is hij ook de vaste fotograaf/video man van de club. Elke week maakt hij gemiddeld 500 foto’s van de manches en filmt hij de finaleritten. ’s Avonds zet hij al dit beeldmateriaal op internet. (per jaar 15.396 foto’s!) Niet alleen de rijders van onze eigen club, maar ook rijders van andere verenigingen zijn hier erg blij mee. Zij kunnen daardoor bekijken wat er goed of fout ging in de finalerit en hier veel van leren. De uitslagen, wat er die dag is gereden zet hij op de site, en het klassement wordt direct weer bijgewerkt.

Ook verzorgt hij het jury programma, daardoor is hij ’s morgensvroeg als eerste bij de wedstrijden en gaat eind van de middag als laatste weer weg.

Hebben wij op onze eigen crossbaan een wedstrijd komt naast al zijn taken ook de zorg voor de muziek/geluidsinstallatie.

Ook heeft hij contact met de media, hij zorgt er voor dat de uitslagen en een kort verslag in de diverse kranten komt. Dit alles zo’n 27 wedstrijden per jaar.

Daarnaast zit hij al 7 jaar met veel plezier in het bestuur met de functie, crossbaan/technische zaken.

Wij hebben allemaal nog de beelden op ons netvlies staan van de geheel vernieuwde crossbaan die geheel door vrijwilligers (grotendeels handwerk) is gerealiseerd in 2012. Albert jij bracht zaterdag na zaterdag de vrijwilligers en het nodige materiaal bij elkaar om dit te realiseren. Je kreeg toen een mooi beeldje, “gebundelde kracht”, en de titel sportieve aanwinst van de gemeente Hellendoorn.

Ook deze winter (zelfs in de sneeuw) werd er weer flink gewerkt om een stuk straatwerk klaar te krijgen.

De fietscrossbaan is een belangrijke voorziening voor de fietscross-sport en vervult daarnaast ook nog een belangrijke rol als sportvoorziening voor de wijk.

Om de fietscross sport toegankelijk te houden voor alle leden hanteren wij een lage contributie, daardoor is het belang van vrijwilligers die vol energie, passie en liefde aan het werk zijn zo belangrijk. Zonder hen kan een sportvereniging niet bestaan.

Bescheiden als hij is wuift Albert alle complimenten weg, wij vonden dit een mooie gelegenheid Albert eens in het zonnetje te zetten. Een stuk waardering voor onze club held,

Albert omdat hij al zijn vrije tijd belangeloos geeft aan fietscross en de Lochsprinters.

Categorieën: Nieuws